Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. Wij raden aan om over te stappen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

🚚 GRATIS BEZORGING BIJ BESTEDING VAN €50 💨

🔄 GRATIS RETOURNEREN binnen 14 dagen 🔙

FAQ

Bestellingen

Hoe weet ik of mijn bestelling succesvol is geplaatst?

Na het plaatsen van je bestelling ontvang je een bevestigingsmail met de gekochte producten en andere relevante informatie.

Kan ik een bestelling wijzigen of annuleren nadat deze is geplaatst?

Wijzigingen of annuleringen zijn alleen mogelijk als de bestelling nog niet is verwerkt. Stuur ons zo snel mogelijk een e-mail op info@dyne.fit met je specifieke verzoeken en of je de bestelling wilt wijzigen of annuleren. Wij laten je weten of de wijziging of annulering haalbaar is. Indien dit niet het geval is, heb je nog steeds het recht om de bestelling kosteloos te retourneren.

Hoe gebruik ik een promotiecode bij mijn bestelling?

Tijdens het afrekenproces kan je een kortingscode toepassen.

Kan ik meerdere kortingscodes gebruiken voor één bestelling?

Nee, je kunt per bestelling slechts één kortingscode gebruiken.

verzending en bezorging

Welke bezorgopties bieden jullie?

Wij bieden verzending via PostNL en DHL direct bij je thuis. Tijdens het afrekenproces kan je de specifieke bezorgmethode en de kosten ervan zien.

Wat zijn de verzendkosten voor bestellingen?

De verzendkosten variëren per locatie: € 6,45 voor Nederland (gratis boven € 50), € 10,50 voor België, Duitsland en Frankrijk (gratis boven € 80), en € 12,50 voor Groot-Brittannië (gratis boven € 100). Deze kosten worden bevestigd tijdens het afrekenen.

Hoe lang duurt de bezorging van mijn bestelling?

Bestellingen die vóór 20.00 uur CET worden geplaatst, worden dezelfde dag verzonden en komen doorgaans binnen 2 werkdagen aan. Tijdens het afrekenen kan je de specifieke levertijden bekijken.

Bieden jullie internationale verzending aan en wat zijn de kosten?

Momenteel verzenden wij naar Nederland, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en België. Als je je buiten deze landen bevindt en wilt bestellen, neem dan contact met ons op via info@dyne.fit .

Hoe kan ik de status van mijn bestelling volgen?

Zodra je bestelling is verzonden, ontvang je een bevestigingsmail met een trackinglink waarmee je de bezorgstatus kunt volgen.

Hoe worden de producten verpakt voor verzending?

Elk product wordt in een individuele productzak geplaatst en vervolgens verzonden in een verzendzak van PE-materiaal. We streven naar klimaatvriendelijke praktijken door de verpakking te minimaliseren.

Wat moet ik doen als mijn bestelling beschadigd aankomt?

Als je bestelling beschadigd aankomt, neem dan binnen 7 dagen na levering contact met ons op via returns@dyne.fit . Geef zoveel mogelijk details, inclusief wat er mis is, je ordernummer en contactgegevens.

Retouren en terugbetalingen

Hoe werkt jullie retourbeleid?

Je hebt de mogelijkheid om je producten kosteloos te retourneren. Breng ons binnen 14 dagen op de hoogte van je retourzending door een e-mail te sturen naar returns@dyne.fit , inclusief je gegevens, de producten, je ordernummer en de door jou gewenste terugbetalingsmethode. Wij zullen je dan voorzien van de verzendinstructies. Zodra we de producten hebben ontvangen, zullen we de retourzending verwerken en na goedkeuring de terugbetaling uitvoeren op de door jou gewenste methode. Houd er rekening mee dat de producten, inclusief verpakking, labels en hangtags, in originele staat moeten zijn.
Voor meer informatie kan je ook onze bezorg- & retourpagina bezoeken of een e-mail sturen naar return@dyne.fit

Bieden jullie de mogelijkheid om producten te retourneren na de termijn van 14 dagen?

Retourzendingen na de periode van 14 dagen worden doorgaans niet geaccepteerd. We begrijpen echter dat de omstandigheden kunnen variëren en we komen graag tegemoet aan de behoeften van onze klanten. Stuur een e-mail naar returns@dyne.fit met je redenen voor de vertraagde retourmelding, samen met je gegevens, de producten, je ordernummer en de door jou gewenste terugbetalingsmethode.

Zijn er artikelen die niet geretourneerd kunnen worden?

Nee, alle producten kunnen geretourneerd worden.

Hoe kan ik een product retourneren dat bij aankomst beschadigd of defect was?

Als je bestelling beschadigd aankomt, neem dan binnen 7 dagen na levering contact met ons op via returns@dyne.fit . Geef zoveel mogelijk details, inclusief wat er mis is, je ordernummer en contactgegevens.

Is het mogelijk om een ​​product te ruilen voor een andere maat of kleur? Hoe lang duurt het voordat een omwisseling is verwerkt?

Ja, ruilen is mogelijk. Stuur simpelweg een e-mail naar returns@dyne.fit binnen 14 dagen. Vermeld in je e-mail je gegevens, ordernummer en waarvoor je het artikel wilt ruilen. Zodra alles duidelijk is, verwerken we doorgaans ruilingen binnen 1 werkdag.

Moet ik de verzendkosten betalen als ik een product retourneer?

Nee, als je ons binnen 14 dagen op de juiste wijze informeert over je retour.

Hoe kan ik de status van mijn retourzending volgen?

Wij houden je per e-mail op de hoogte zodra wij je retourzending hebben verwerkt.

Wat moet ik doen als ik geen bevestiging ontvang van mijn retouraanmelding?

Wij sturen altijd een bevestigingsmail. Als je niets hebt ontvangen, stuur dan een e-mail naar returns@dyne.fit .

Maatvoering

Hoe bepaal ik voor mezelf de juiste maat?

Het vinden van de juiste maat kan een uitdaging zijn. Daarom hebben wij bij vrijwel ieder product een maattabel. Bovendien bevat elke productbeschrijving de maat die het model draagt, samen met hun lengte. Voor meer gedetailleerde begeleiding hebben we ook een blogpost over maatvoering geschreven.

Zijn de maten die je gebruikt standaard of verschillen deze per product?

Onze maten zijn standaard EU-maten, maar de pasvorm kan variëren van slim-fit tot regular-fit, afhankelijk van het product.

Algemene informatie

Hoe kan ik jullie bereiken?

Voor vragen over retourzendingen kan je een e-mail sturen naar returns@dyne.fit.
Voor alle overige vragen kan je ons bereiken via info@dyne.fit .